GØDT Å DRIKKE



Hallingvin 2008
Me hadde hug om å laga ein vin som e verdig maten her uppe, ja heit øvst uppe, i Hallingdal. Ja so me pakka me uss all den lokale maten me fann hjå gardbrukera, hotell og butikka i heile dalen.
Terje frå Bardøla og Jette frå Himmelspannet sette seg so på flyet te Portugal. Væl framme lånte dei eit restaurantkjøkken og laga hallingtapas og anna hallingmat - nett slik det bia gjort her heime. So loto dei lokale vinprodusenta smake førr å finne den rette druekombinasjonen førr å laga ein perfekt vin førr vår eigen mat!

Raud Halling
Denna vinen e laga tå 35% Merlot, 25% Alicante Bouschet, 25% Cabernet Sauvignon og 15% Tinta Roriz.
Vinen er lagra på eikefat i omlag seks månada, noko som ikkji hadde lete seg gjera i Vats førr denna e so god at me hadde drøkke ho upp lenge fyri det!
Cabernet Sauvignon bidreg med tannina, og gjev vinen ein god struktur. Den har og med seg smaken tå solbær og plommu.
Alicante Bouschet e ei lokal drue (ikkji frå Vats, men frå Vidigal i Portugal - som me væl å kalle lokalt nett no), som gjev vinen god farge, tannin og fruktighet. Merlot bidreg med frukt, og gjev vinen ein blautere karakter. Tinta Roriz gjev vinen syrle, og smak tåkrydder

Denna vinen ha rikele med tannina, og e best egna te kraftige matretta som lam, vilt og gryteretta.

Kvit Halling
Denna vinen e laga tå 100% Sauvignon blanc. Den e gjæra og lagra på ståltank.
Stikkelsbær e den kraftigaste eimen i vinen, men den ha me grøne eplu og sitrus i smaken. Den ha god syre, og e gødt egna til fisken og ostane som bia produsert i Hallingdal.

Kvit og Raud Halling fær du kjøft på Polet på Gol og på Geilo - og ettekort me på Nes.
Bygget med WideCMS Express fra BeWide Technologies     Publisert med WideCMS 4