Geitevasstølen i Ål

Geitevasstølen i Ål - Rueslåtten
 Kyrne beitar på Geitevasstølen, og mjølka blir frakta heim og vidareforedla i ysteriet på garden.


Vertskap: Rakel og Jarle Rueslåtten
Adresse: Liavegen 16, 3576 Hol
Telefon: 926 48 606 eller 415 12 318
E-post: rueslaattenysteri@gmail.com

Opningstid på gardsutsalet: Tysdag og fredag kl. 12 - 18
Kontakt oss gjerne på tlf. ved ynskje om å koma på eit anna tidspunkt.
Produkt: Ost, rumme og spekemat

Sjå heimeside: www.rueslaatten.no

Facebook

 


Produkt du finn hjå Rueslåtten Ysteri:
• Chev Kubbe
• Kubbeost – hvitskimmel
• Lord Garvagh – halvfast rødkitt ost
• Salat ost – (feta)
• Gamalost
• Vesle Velten
• Store Velten
• Kalvekjøtt
• Svinekjøtt – fra frilands gris
• Spekeskinke

Servering: Nei
Dyr: Kyr

Kor ligg gardsutsalet: Avkjørsel ved Hol nye kyrkje, Hagafoss - ved Rv7. Merka med skilt. Køyr opp ein svingete gardsveg.

 
Telemarkskyr
Staseleg telemarkskyr på beite heime. Foto: Rueslåtten
 
Kyr treng både friskt vatn og frodig fjellgras
Gode vidder å beite på. I bakgrunn Hallingskarvet. Foto: Rueslåtten
 
Jarle Rueslåtten med osten 'Store Velten'
Jarle Rueslåtten i ysteriet heime på garden i Hol med fyrste testproduksjon av "Store Velten" - ein 13 kilos lagringsost. Om 6 mnd er den klar for å smakast på.
Oppdatert 26/6-2016
Bygget med WideCMS Express fra BeWide Technologies     Publisert med WideCMS 4